Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ποιο είναι το ιδανικό στρώμα για το μωρό σας



Τα μυστικά ενός καλού ύπνου από τα Oneira Bebe

Ψάχνετε στρωματάκι για το κρεβάτι του μωρού σας και αναρωτιέστε με ποια κριτήρια να το επιλέξετε; Τα Oneira Bebe σάς δίνουν μερικές πρακτικές συμβουλές για την επιλογή του σωστού στρώματος, το οποίο θα προσφέρει στο μωρό σας έναν άνετο και απολαυστικό ύπνο και θα υποστηρίζει τη σωστή ανάπτυξη της σπονδυλικής του στήλης.
Δεδομένου ότι το βρέφος περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ξαπλωμένο, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του στρώματός του, το οποίο θα «κοιμίζει» το παιδί σας έως περίπου την ηλικία των 4-5 ετών.
1.   Αποφύγετε να αγοράσετε στρώματα με ελατήρια, καθώς από τη χρήση χαλαρώνουν και δεν προσφέρουν σωστή στήριξη της σπονδυλικής στήλης του μωρού σας.
2.   Σημαντικό είναι το στρώμα να διαθέτει θήκη, που να μπορεί να αφαιρείται και να πλένεται.
3.   Το στρώμα του μωρού σας πρέπει να είναι καινούριο. Το παλιό στρώμα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του, καθώς έρευνες έχουν επισημάνει ότι μπορεί να ευθύνεται για το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου (SIDS).
4.   Δεν πρέπει να είναι μαλακό, διότι υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας για το μωρό σας, αλλά ούτε πολύ σκληρό, καθώς δεν θα είναι άνετο. Το σωστό στρώμα πρέπει να προσαρμόζεται και να «ακολουθεί» τις καμπύλες του σώματος του μωρού, χωρίς να το πιέζει.
5.   Τα υλικά του πρέπει να είναι επιλεγμένα και πιστοποιημένα. Αποφύγετε τα υλικά που δεν «αναπνέουν». Ειδικά το ύφασμα του στρώματος πρέπει να είναι αντιαλλεργικό, με ειδική επεξεργασία anti-acarea, ώστε να αποτρέπει την ανάπτυξη ακάρεων και λοιπών μικροοργανισμών, που ευθύνονται για την πρόκληση αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων.
6.   Πρέπει να έχει τις σωστές διαστάσεις, σε σχέση με το κρεβάτι του μωρού. Αν μεταξύ του στρώματος και της κούνιας υπάρχει κενό, τόσο ώστε να χωράνε δύο δάχτυλα, υπάρχει κίνδυνος το μωρό σας να παγιδευτεί. Φροντίστε λοιπόν να εφαρμόζει καλά στην κούνια, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα δυσκολευτείτε να αλλάζετε σεντόνια. Προέχει η ασφάλεια του μωρού σας!
7.   Τέλος, εμπιστευθείτε μια αξιόπιστη εταιρία και ζητήστε να δείτε τα πιστοποιητικά ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλλεργίες στην Παιδική Ηλικία

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αλλεργίες τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Αν βασιστούμε στα τελευταία δε...